Risicopreferentieonderzoek
Onze visie
In de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel staat u voor belangrijke keuzes. Daarvoor is onder meer inzicht nodig in de risicohouding van uw deelnemers. Een goed opgezet risicopreferentieonderzoek draagt bij aan het draagvlak voor uw besluiten. Sprenkels heeft ruime ervaring met het doen van onderzoek en vindt dat uw onderzoeksdoelen, begrijpelijke communicatie en bruikbare uitkomsten daarbij voorop moeten staan. Zodat u onderbouwde en goed uit te leggen beleidskeuzes kunt maken, die passen bij uw deelnemers.
Een goed opgezet risicopreferentieonderzoek draagt bij aan het draagvlak voor uw besluiten
Uw onderzoeksdoel is altijd ons startpunt
Onze aanpak en werkwijze
Sprenkels heeft tooling opgezet, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ruime ervaring. Uw onderzoeksdoel is altijd het startpunt voor het onderzoek. We stellen samen met u een vragenlijst op, die afgestemd is op uw doelgroep. Begrijpelijk, interactief en persoonlijk. De deelnemer kiest met de ‘Pensioenmeter’ op eenvoudige wijze hoeveel risico hij of zij wil lopen. Daarnaast stellen we kwalitatieve vragen naar de risicohouding van uw doelgroepen. Deze scherpen de onderzoeksresultaten aan. Onze eindrapportage geeft u concrete input voor de opzet van de nieuwe pensioenregeling, het strategisch beleggingsbeleid en ALM-keuzes. Geen rapport voor in de la dus, maar een bruikbaar en praktisch instrument voor beleidsvorming. Ook bij die laatste stap van doorvertaling van onderzoeksresultaten naar beleid, staan wij u graag bij.
Meer over onze aanpak leest u in onze brochure risicopreferentieonderzoek.
Vragen van onze klanten
- Onze deelnemers en gepensioneerden zijn vaak moeilijk te bereiken. Hoe zorgen we ervoor dat voldoende mensen meedoen aan het onderzoek?
- Is de Pensioenmeter een wetenschappelijk verantwoord instrument?
- Kunnen we de vragenlijst vooraf laten testen bij onze doelgroepen?
- Kunnen we het onderzoek gebruiken in de communicatie over de nieuwe pensioenregeling?
- We willen snel starten met het risicopreferentieonderzoek. Hoe lang is de doorlooptijd?
- De onderzoeksresultaten zijn input voor de beleidskeuzes die we als bestuur moeten maken. Kunnen jullie ons ook helpen bij de doorvertaling van de resultaten naar beleid?