Balansmanagement
Onze visie
Meer dan rekenen
Balansmanagement gaat verder dan een rekenmodel en is relevant voor alle kapitaalintensieve organisaties. Daar ligt ook onze toegevoegde waarde. Wij kennen de pensioen- en verzekeringsbranche van binnenuit en weten dat de focus op de lange termijn ligt. Balansmanagement gaat ook verder dan het toepassen van Solvency regels. Wat zit er achter de waarderingen van de verschillende balansposten en wat is de samenhang ertussen?
Wat is het verschil tussen winst en waarde? Balansmanagement gaat óók over ondernemerschap en de lange termijn ambitie van de organisatie
Geen ellenlange trajecten en dikke rapporten, maar zo eenvoudig mogelijk, met maatwerk en heldere adviezen. Dat is de aanpak van Sprenkels
Onze aanpak
Voor succesvol balansmanagement zijn verschillende specialismen nodig: actuariaat, vermogensbeheer, risicomanagement, kennis van financiële modellen, herverzekeren en strategie. Wij hebben deze kennis in huis; multidisciplinair advies zit in ons DNA. Wij werken samen met u om tot een consistente strategie te komen. En dat op een efficiënte en innovatieve wijze. Onze diensten zijn:
- Scenarioanalyses
- ALM-studies
- Analyse van herverzekeringen en andere beheersmaatregelen
- Balansmanagement-raamwerk en proces
- Balans Dashboard ontwikkeling
- Impactanalyse wijzigende regelgeving
Onze ondersteuning sluit aan bij úw behoefte.
Vragen
van onze klanten
- Wij hebben behoefte aan advies over financiële risico’s, balansontwikkeling en kapitaalmanagement, in verschillende toekomstscenario’s. Kunnen jullie ons hierbij helpen?
- Wij willen niet dat ons beleid wordt bepaald door de waan van de dag. Kunnen jullie ons helpen bij het ontwikkelen van een gestructureerd proces?
- Wij zoeken een partij die op een vernieuwende manier een ALM-studie kan uitvoeren, die toegevoegde waarde biedt voor de lange termijn.
- Kunnen jullie ons helpen met inzicht verkrijgen in de hoogte en ontwikkeling van de solvabiliteitsratio?
- Wij heroverwegen ons hedge-beleid en twijfelen over een dynamisch beleid. Kunnen jullie ons hierbij helpen?