De dagen vol als werkstudent

11 jul 2023

Tristan Wennink werkstudent bij Sprenkels

Tristan Wennink

Toen ik in september 2022 als werkstudent bij Sprenkels begon, was ik ontzettend benieuwd naar wat mij te wachten stond. Aan de keukentafel wordt er weleens wat besproken over de pensioenwereld, maar nog steeds was alles nieuw en wennen. Gelukkig leerde ik snel veel bij, door de goeie begeleiding, tijd en geduld van medecollega’s. Daarnaast leerde ik al snel mijn collega’s kennen op de werkvloer, tijdens de gezamenlijke lunch en op de borrels.

In september 2022 ben ik overgestapt van mijn Albert Heijn-bijbaan, en werkstudent geworden bij Sprenkels. Ik heb Sprenkels leren kennen bij een inhousedag georganiseerd door studievereniging Kraket. Eerst kregen we een casus voorgeschoteld om de hersenen uit te dagen, daarna gingen we paddelen om ook de rest van het lichaam in te spannen. Ik zat toen in mijn bestuursjaar, terwijl ik begonnen was met mijn master Econometrie. Door de open en welkome houding van mijn huidige collega’s, heb ik besloten om eens koffie te gaan drinken bij Sprenkels. Niet heel veel later stond mijn eerste werkdag in de agenda.   

Afgelopen jaar is ontzettend snel voorbijgegaan. Ik begon met het versnellen van de flexfactoren berekeningen, naar het ontwikkelen van tools voor de Wtp. Typerend voor werkstudenten bij Sprenkels is dat de agenda leeg is, maar de dag altijd gevuld raakt. Dit maakt dat je veel verschillende klanten hebt en vragen en opdrachten uitvoert. Het leuke is dat ik op mijn eigen tempo steeds beter begrijp waar het echt over gaat. Dit neemt niet weg dat ik soms in het diepe wordt gegooid, maar dit is ook de uitdaging, en vragen stellen mag altijd. Je bent echt met een opdracht of vraagstuk bezig, en brengt niet de koffie rondt.  

Na 1 jaar werkstudentschap, begin ik in september als fulltime consultant bij Sprenkels. Gelukkig verandert er niet veel, de dagen zitten ook straks nog steeds vol, de gesprekken aan de keukentafel zijn onveranderd en ik ben nog steeds benieuwd naar wat mij te wachten staat.